Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ćevapčići»Lagani riblji štapići

Lagani riblji štapići

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Lagani riblji štapići
Fotografije: Yordanka Kovacheva
7 / 8
17/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
6
"Serviramo ukusne riblje štapiće sa zelenom salatom po izboru"

Potrebni sastojci

  • losos - 200 g, file bez kože i kostiju
  • oslić - 200 g, file bez kože i kostiju
  • jaja - 1 komad + 1 belance ukoliko je potrebno
  • bademovo brašno - 2 - 3 supene kašike
  • prezle - 1 supena kašika
  • suvo povrće - 1 kašičica u prahu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - za prženje
  • limun
  • zelena salata - sveža za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite zamrznutu ribu, ostavite je da se lepo odmrzne i ocedi od vode. To je važno, da ne bi bila retka i vodena smesa za štapiće.

Stavite dobro očišćene filete od lososa i oslića u mašinicu za mlevenje mesa, blender, secka ili drugi odgovarajući uređaj. Sameljite na mleveno meso - krupnije ili sitnije, kako vam se dopada.

Stavite bademovo brašno, prezle, jaja, suvo povrće, može i malo dodatno belog luka u prahu ili začin po ukusu. Zamesite mleveno meso od ribe.

Ukoliko je smesa gusta, dodajte jedno belance, a u obrnutom slučaju zgusnite bademovim brašnom ili prezlama.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju sa dnom koje se ne lepi na umereneoj/jakoj vatri. Nemojte stavljati mnogo, nego samo da pokrije dno. Nemojte se brinuti da maslinovo ulje postaje štetno kad se ugreje zato što nije tako.

Oblikujte duguljaste riblje štapiće i pecite/pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Pazite prilikom okretanja - ono treba da bude brzo, sa odgovarajućom kuhinjskom spatulom.

Servirajte lake riblje štapiće sa kriškama limuna i svežom salatom od kelja sa roktvicama, začinjenu maslinovim uljem i sokom od limuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: