Način pripreme
Proizvodi su za 12-15 ribljih štapića.
Zagrejte rernu na 190 stepeni, pleh obložite papirom za pečenje i lagano ga nauljite.
Belu ribu operite, dobro osušite i isecite na štapiće veličine 2x2 cm i dužine oko 9 cm.
Pomešajte prezle, ovsene pahuljice, so i začine u posudi.
U posebnoj posudi umutite jaja sa vodom ili mlekom.
Umočite riblje filete u mešavinu jaja, prebacite u posudu sa začinjenim prezlama i obložite sa svih strana dok potpuno ne budu oblođeni.
Riblje štapiće poređajte u pleh, premažite ih uljem i pecite oko 20 minuta dok ne porumene. Možete ih okrenuti na pola kuvanja na drugu stranu da bi dobili ravnomerniju zlatnu boju.
Riba je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, koje su važne za razvoj mozga i funkcionisanje imunog sistema, i ishrana je izvor kvalitetnih proteina.
Pogodno za bebe od jedne i po godine i više.
Pečene riblje štapiće za mališane poslužite sa pire krompirom ili drugim prilogom.