Čokoladni kolač sa kokosovim brašnom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Čokoladni kolač sa kokosovim brašnom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
18/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Sjajna kombinacija ukusa, sakupljena u jednom čokoladnom kolaču"

Potrebni sastojci

  • kokosovo brašno - 220 g
  • kokosov šećer - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kakao - 80 g
  • so - 1 prstohvat
  • konopljin protein - 20 g ili laneno brašno
  • mleko - 360 ml, od spelte ili drugo
  • sirće - 1 kašika
  • kafa - 100 ml
  • ulje od semenki grožđa - 85 ml
  • šumsko voće - 150 g, zamrznuto, ja sam stavila jagode i kupine
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavljaju kokosovo brašno, šećer, soda, kakao, konopljin protein i so i meša se smesa za čokoladni kolač.

Dodaje se mleko, sirće, i kafa i meša se kuhijnjskom žicom, dobićete mnogo gusto i mnogo čokoladno testo.

Zamrznuto voće se muti u blenderu na kratko, dok se ne pretvori u prah/mrvice. Dodaje se u smesu i meša se tako da se rasporedi ravnomerno.

Premestite smesu u okrugli kalup, pokriven papirom za pečenje i pritisnite špatulom tako da poravnajte veganski kolač.

Pecite 45-50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, prebacite na rešetku da se ohladi.

Možete da pospete čokoladni kolač sa kokosovim brašnom sa kakaom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: