Način pripreme
U duboku posudu za mućenje stavljamo dva cela jaja i dva žumanca, šećer u prahu, vanilu i mutimo mikserom. Dodajemo tečnu čokoladu.
Dodajemo kokosovo ulje i sveže mleko. Mutimo dok se smesa ne homogenizuje.
Poslednje dodajemo prosejano brašno i prašak za pecivo. Treba da se dobije normalna smesa kao za kolač.
Ako želite, možete da dodate u smesu alkohol, oko 50 ml Bejlis, rum, konjak.
Namažite kalup za tortu sa prstenom koji se skida, ili posudu za pečenje srednje veličine, kokosovim uljem.
Pospite blago brašnom i sipajte smesu. Zagladite odozgo i pospite kokosov čips.
Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov.
Nakon što se ohladu, isecite čokoladni kolač na parčiće - trouglove, kvadrate ili rombove.
Ovaj čokoladni kolač sa kokosovim uljem je pogodan za konzumaciju i usput.
Nek vam je ukusno!