Trouglovi od jabuka

02/09/2019
"Omiljeni ukus iz detinjstva - aromatični trouglovi sa nadevom od svežih jabuka "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano215
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 3 lista, za pitu
  • ulje - 50 ml, za premazivanje
  • jabuke - 4 komada
  • šećer - 3 supene kašike
  • keks - 4 komada, mleveni
  • kora od pomorandže
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 1 supena kašika, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kore otvaramo i svaku sečemo na tri trake vertikalno.

Jabuke očistimo od semenki i izrendamo krupnije. Pomešamo sa šećerom, cimetom, mlevenim keksom i rendanom korom od pomorandže za svež miris.

Svaku traku namažemo uljem i u uži kraj stavljamo mali deo nadeva od jabuka.

Uvijamo u trougao, poređamo u namazan pleh. Odozgo premažemo uljem.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Vadimo i posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar