Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Barovi»Nemački trouglovi od lešnika

Nemački trouglovi od lešnika

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Nemački trouglovi od lešnika
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
12
"Odličan nemački kolač za popodnevnu kafu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer - 300 g
  • vanila - 1 esencija
  • jaja - 2 koamda
  • maslac - 330 g
  • lešnici - 400 g, iseckani
  • džem od jagoda - 4 supene kašike
  • crna čokolada - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo naše nemačke trouglove od lešnika, tako što u posudi pomešamo brašno sa praškom za pecivo. Dodajemo polovinu (100 g) šećera i mešamo rukom.

Nakon toga slede jaja i vanila. Mutimo mikserom i dodajemo prethodno rastopljenih 130 g maslaca. Dobijamo glatko testo sa maslacem. Ako vam se čini da je lepljivo, možete dodati još malo brašna.

Obložite odgovarajući pleh papirom za pečenje. Odozgo namažite maslacem i rasporedite testo. Najlakša je prstima.

Preostali maslac (200 g) rastvorite na pari i u njega dodajte preostali šećer (200 g). Dodajte lešnike u smesu i lepo promešajte. Čim se smesa dobro pomeša, odvojite sa strane i sačekajte da se ohladi.

Sa ovom smesom ravnomerno namažite koru od maslaca. Odozgo namažite džemom od jagoda.

Kolač sa džemom pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Čim bude gotov i dok je još topao, uz pomoć oštrog noža isecite na trouglove.

Ostavite da odstoji jednu noć na hladnom (nije obavezno da bude u frižideru).

Poslednji korak u prirpemi ovih nemačkih trouglova od lešnika je njihov ukras sa čokoladom.

Na pari rastopite 200 g tamne čokolade. Svaki ugao potopite u nju i ostavite sa strane da se osuši.

Imate raskošan nemački kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: