Način pripreme
Pileći bubci se skuvaju dobro, može i u ekspres loncu.
Pečurke se natope u vodi. Luk se očisti i seče na sitno.
Šargarepe se očiste, operu i narendaju. Pečurke se dodatno operu i iseku se na kriške. Skuvani bubci se iseku na sitno.
U veliki tiganj se stavlja maslac da se zagreje. Stavlja se luk da se zaprži sa prstohvatom šećera i dodaje se preostalo povrće - pečurke i šargarepe. Dodaju se i bubci.
Svi sastojci se izdinstaju dobro. Začinjava se solju i biberom. Lisnato testo se iseče u oblik kakav poželite, pri čemu svaki treba da bude isti, da može da se zatvori lisnato testo.
Ja sam koristila pravougaonike, da bih iskoristila celo testo. Jaje se umuti. U sredinu lisnate kore se obilno stavlja nadev.
Krajevi testa se mažu jajetom i pokrivaju se drugim parčetom lisnatog testa. Karajevi se pritiskaju dobro da se zatvore.
Priprema se namazana posuda za pečenje, u kojoj se poređa pripremljeno lisnato pecivo.
Nakon što sklopimo sva lisnata peciva, namažemo se jajetom i posipamo se susamom.
Stavljaju se da se peku dok testo ne bude gotovo i dobija se ukusno lisnato predjelo sa bubcima.