Lisnato predjelo sa bubcima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
21/03/2020
"Svetla reflektora odmah padaju na ukusno lisnato predjelo sa bubcima, čim ih stavimo na trpezu "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • pileći bubci - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • šećer - 1 prstohvat
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 250 g
  • maslac
  • so
  • biber
  • jaja - 1 komad
  • susam
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bubci se skuvaju dobro, može i u ekspres loncu.

Pečurke se natope u vodi. Luk se očisti i seče na sitno.

Šargarepe se očiste, operu i narendaju. Pečurke se dodatno operu i iseku se na kriške. Skuvani bubci se iseku na sitno.

U veliki tiganj se stavlja maslac da se zagreje. Stavlja se luk da se zaprži sa prstohvatom šećera i dodaje se preostalo povrće - pečurke i šargarepe. Dodaju se i bubci.

Svi sastojci se izdinstaju dobro. Začinjava se solju i biberom. Lisnato testo se iseče u oblik kakav poželite, pri čemu svaki treba da bude isti, da može da se zatvori lisnato testo.

Ja sam koristila pravougaonike, da bih iskoristila celo testo. Jaje se umuti. U sredinu lisnate kore se obilno stavlja nadev.

Krajevi testa se mažu jajetom i pokrivaju se drugim parčetom lisnatog testa. Karajevi se pritiskaju dobro da se zatvore.

Priprema se namazana posuda za pečenje, u kojoj se poređa pripremljeno lisnato pecivo.

Nakon što sklopimo sva lisnata peciva, namažemo se jajetom i posipamo se susamom.

Stavljaju se da se peku dok testo ne bude gotovo i dobija se ukusno lisnato predjelo sa bubcima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar