Bakin kolač sa jabukama

24/03/2020
"Obožavamo sve u bakinom kolaču sa jabukama - od imena do poslednjeg zalogaja"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano730
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada, velike
  • jaja - 4 komada
  • kravlji maslac - 1/2 paketa (60g)
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • šećer - 1 šolja, kristal
  • praša kza pecivo - 1
  • vanila - 1
  • orasi - 1 šoljica (krupnije isečeni)
  • suvo grožđe - 1 šoljica
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U srednje veliki okrugao pleh stavite 2-3 supene kašike šećera da pokriju dno.

Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu dok se šećer ne karamelizuje.

Izvaidte iz rerne i brzo u karamelizovanom šećeru rastopite pola paketa kravljeg maslaca.

Odozgo poređajte kriške jabuka, prethodno isečene, poređajte ih u oblik lepeze za naš kolač od jabuka.

Preko sipajte smesu od krupnije isečenih oraha, suvog grožđa i cimeta.

Pripremamo smesu od 4 jajeta, 1 šolje šećera, i 1 1/2 šolje brašna, prašak za pecivo i vanilu.

Sipamo u pleh i bakin kolač pečemo 40 minuta na 180 stepeni.

Nakon što se pečeni kolač ohladi, okrećemo u drugu posudu i ukrašavamo po želji.

ja sam koristila kokosovo brašno i šećerne perle za bakin kolač sa jabukama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar