Punjena pohovana jaja

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
26/03/2020
"Punjena pohovana jaja - jednostavno ih obožavamo "
Priprema15 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno23 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada, tvrdo skuvana
  • luk - 25 g, svež
  • beli luk - 2 mala struka, svež
  • pavlaka - 50 g, za kuvanje
  • peršun - 2 - 3 struka, listovi
  • celer - 1 - 2 struka, samo listovi
  • biber - 1 - 2 prstohvata, sveže mleven
  • so - po ukusu
  • jaja - 1 - 2 komada, za poh
  • brašno - za valjanje
  • prezle - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite svako skuvano jaje na polovinu i odvojte belanca od žumanca.

2. Iseckajte na veoma sitno luk, beli luk i sveže listove peršuna i celera. Stavite žumanca, pavlaku, biber i so i izgnječite dobro glatku smesu.

3. Ovim nadevom napunite belanca. Uvaljajte svaku polovinu pripremljenih punjenih jaja prvo u brašno, posle u jaja i na kraju u prezle.

4. Zagrejte ulje u maloj uskoj posudi i ispržite jaja dok ne postanu zlatasta, ubacujući ih najviše pod dva odjednom.

Odmah čim preplanu vadite da se ocede na kuhinjskom ubrusu.

5. Servirajte punjena pohovana jaja topla sa omiljenim sosom ili salatom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar