Jaja pohovana kornfleksom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
30/06/2019
"Pohovana jaja - ovo je savršeno meze uz pivo i nemojte dozvoliti da vas neko ubedi u suprotno "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 - 6 komada
  • kornfleks - 4 - 5 supenih kašika, za pohovanje
  • so
  • aleva paprika
  • ulje - za prženje
  • majonez - 2 supene kašike
  • bosiljak - listovi za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte jaja 12 minuta nakon što provri voda. Ostavite kuvana jaja u hladnoj vodi da se ohlade i oljuštite ih.

Isecite ih na pola po dužini i odvojite žumance. Ugrejte dovoljnu količinu ulja za prženje.

Potopite belanca-čambe u kornfleks, stavite po malo u sredinu belanca. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju i ocedite od masti.

Pasirajte žumanca, dodajte majonez i mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Začinite solju. Napunite špric smesom i na svakom belancu napravite ružicu.

Pospite alevom paprikom i ukrasite listićima bosiljka. Pre serviranja poređajte u odgovarajući tanjir.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar