Rolat sa svežim malinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8843
3
26/03/2020
"Savršen voćni rolat - vidite kako se pravi "
Priprema30 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno42 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za patišpanj koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • brašno - 120 g
  • so - 1 prstohvat
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahi - 2 - 3 kašike, po ukusu
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike, ceđeno
  • maline - 1 posuda sveže
  • voće - za dekoraciju
  • šećer u prahu - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom, dok ne postanu pena i uvećaju svoj obim.

Dodajemo brašno i mešamo špatukom dok se ne dobije ujednačena smesa. Sipamo smesu u pravougaonu posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Pečemo koru na 170 stepeni 10-12 minuta. Lično ne koristim vlažnu krpu, već dok je patišpanj topao, pokrivam koru kuhinjskom folijom ili papirom za pečenje i uvijam. Ako je ostavima da se ohladi, neću dobiti pravilan oblik, jer će rolat napući.

Mešamo pavlaku, mleko sa šećerom po ukusu dok se ne dobije neophodna slatkoća. Dodajemo maline i blago mešamo. Nakon što se kora ohladi, razvijamo je i mažemo kremom.

Ohladimo bar dva sata u frižideru.

Pre serviranja ukrašavamo rolat s voćem i posipamo šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar