Kolač sa zamrznutim malinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Kolač sa zamrznutim malinama
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 5
26/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj50 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
"I ako nema svežih malina, sjajan kolač možete da napravite i sa zamrznutim, pogledajte kako"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci osim malina treba da su sa sobne temperature.

Maline možemo da stavimo direktno iz zamrzivačna ili da izvadimo neposredno pre njihovog stavljanja u kolač.

Mutimo maslac sa šećerom pomoću miksera. Dodajemo jaja jedno po jedno.

Prosejemo brašno sa praškom za pecivo. Ređamo sveže mleko i brašno i postepeno ih dodajemo u smesu. Mešamo pomoću silikonske špatule ili drvene kašike dok se ne dobije ujednačena smesa.

Na kraju dodajemo vanilu i jedan deo malina. Mešamo kratko.

Postavljamo pravougaon kalup za kolač papirom za pečenje. Sipamo u kalup pola smese. Odozgo ređamo polovinu preostale smese. Dodajemo i drugi deo smese, a skroz odozgo poređamo i preostale maline.

Pečemo kolač od maline u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Nakon oko 30 minuta pečenja, možemo da proverimo kolač i ako je previše braon odozgo, možemo da smanjimo rernu za 10-20 stepeni ili da ga prekirjemo folijom da se ispeče ravnomerno.

Budući da maline puštaju vodu pri pečenju, pazimo da smesa ne ostane previše vodenasta i da se kolač sa malinama ispeče dobro.

Nakon što izvadimo kolač sa zamrznutim malinama i on se potpuno ohladi, sečemo ga i serviramo posut šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: