Način pripreme
Svi sastojci osim malina treba da su sa sobne temperature.
Maline možemo da stavimo direktno iz zamrzivačna ili da izvadimo neposredno pre njihovog stavljanja u kolač.
Mutimo maslac sa šećerom pomoću miksera. Dodajemo jaja jedno po jedno.
Prosejemo brašno sa praškom za pecivo. Ređamo sveže mleko i brašno i postepeno ih dodajemo u smesu. Mešamo pomoću silikonske špatule ili drvene kašike dok se ne dobije ujednačena smesa.
Na kraju dodajemo vanilu i jedan deo malina. Mešamo kratko.
Postavljamo pravougaon kalup za kolač papirom za pečenje. Sipamo u kalup pola smese. Odozgo ređamo polovinu preostale smese. Dodajemo i drugi deo smese, a skroz odozgo poređamo i preostale maline.
Pečemo kolač od maline u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Nakon oko 30 minuta pečenja, možemo da proverimo kolač i ako je previše braon odozgo, možemo da smanjimo rernu za 10-20 stepeni ili da ga prekirjemo folijom da se ispeče ravnomerno.
Budući da maline puštaju vodu pri pečenju, pazimo da smesa ne ostane previše vodenasta i da se kolač sa malinama ispeče dobro.
Nakon što izvadimo kolač sa zamrznutim malinama i on se potpuno ohladi, sečemo ga i serviramo posut šećerom u prahu.