Način pripreme
Jabuke očistite od semenki i kora i secite na kockice.
Dinstajte u maslacu sa 2 supene kašike šećera i malo vode, čim omekšaju skinite sa vatre i pomešajte sa cimetom i skrobom.
Ostavite da se ohlade, a za to vreme pripremite testo za kolač od jabuka.
Jaja i šećer umutite na penu, dodajte ulje i kiselo mleko sa sodom, pomešanom u njemu.
Stavite koru od limuna i na kraju brašno sa praškom za pecivo i dodajte u delovima dok ne dobijete meku testo koje se ne lepi.
Mesite kratko i ostavite da stoji oko 20 minuta.
Podelite testo na 4 veće i 4 manje lopte. Od većih razvucite kore, kojima prekivate dno i ivice kalupa sa dnom koje se skida, prečnika 10 cm.
Ako nemate takve, možete koristiti konzetve za prirpemu mini pajeva.
Podelite smesu od jabuka na 4 i punite.
Od manjih loptica razvucite kore, isecite široke trake oko 0.5 cm i sa njima ispletite rešetke na jabukama.
Ukusne pajeve od jabuka pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta ili dok ne budu gotove.
Mini pajeve od jabuka možete jesti za užinu - neka vam je slatko!