Način pripreme
Ovo je fantastična vitaminska salata, koja je bogata kalijumom i gvožđem!
Peršun pojačava imuni sistem i možan je antioksidant, koji se bori protiv niza virusa i bakterija.
Peršun sadrži kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum, kalijum, vitamin A i vitamin C, magnezijum.
On ima visok sadržaj mineralnih soli, koje pomažu kod brzog neutralisanja kiselosti krvi i čine je alkalnijom.
Skuvajte prvo kinou - za 100 g kuvane kinoe vam je potrebno oko 35 g sirove. Kuvajte u odnosu 1:2 - jedan deo kinoe, dva dela vode i oko 15 minuta. Operite dobro preostalo povrće.
Papriku naseckajte na sitno, 1/2 krastavca na sitne kockice, peršun sitno, kao i avokado.
Promešajte sastojke u posudi, dodajte prstohvat soli i sok od pola limuna. Imate korisnu salatu sa peršunom.
Prijatno vam bilo uz ovu salatu od peršuna sa kinoom i avokadom!
Budite zdravi!