Sočne pileće šnicle u slatko-kiselom sosu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
01/04/2020
"Serviramo sočne pileće šnicle u slatko-kiselom sosu - sjajna đakonija "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 5 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • belo vino - 200 ml
  • sos od nara - 3 kašike (koncentrisan)
  • so - za začinjavanje
  • začin od povrća - 2 kašike (luk, šargarepa, selen, peršun - sušeni)
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte belo vino, sos od nara, dodajte oko kašiku soli u duboku posudu. Dodajte maslinovo ulje i sušeni začin. Zamesite dobro.

Po želji možete da odstranite kožu sa pilećih šnicli.

Stavite pileće šnicle u marinadu, pokrijte ih dobro i ostavite ih oko sat.

Poređajte šnicle u posudu za pečenje i prelijte odozgo ostatkom marinade.

Ispecite ukusne pileće šnicle u zagrejanoj rerni dok ne postanu zlataste.

Tokom pečenja možete da ih okrenete da se ispeku ravnomerno.

Servirajte sočne pileće šnicle u slatko-kiselom sosu sa odgovarajućim garnirungom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar