Način pripreme
Pileći file se iseče na šnicle i blago se istuca tučkom za meso. U dubokoj posudi s nelepljivim dnom se zagreva ulje i zaprži se sa obe strane oko 10 minuta, soli se po ukusu.
Nakon toga se izvadi i u istu masnoću se dodaje i maslac, kada se zagreje stavljaju se isečen luk i tikivce na tanke kriške.
Stavljaju se ruzmarin i izgnječen beli luk, pritiska se nožem na dasku.
Dinstaju se pod poklopcem oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Šnicle se dodaju u povrće i meša se.
Dodaje se smesa od umućenog sveže mleka, žumanca, brašna, skroba, kurkume, bibera, soli, origana. Meša se dok se ne dobije gladak sos, treba blago da se zgusne.
Tkođe se dodaje i topljeni sir na parčiće da se istopi. Sočne pileće šnicle u sosu od luka i pavlake prilikom serviranja pospite iseckanim peršunom.