Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Sočne pileće šnicle u sosu od luka i pavlake

Sočne pileće šnicle u sosu od luka i pavlake

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206694266
Sočne pileće šnicle u sosu od luka i pavlake
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
24/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Sočne šnicle, koje možemo da jedemo i za ručak i za večeru"

Potrebni sastojci

  • pileći file - oko 600 g
  • luk - 1 glavica
  • tikvice - 2 komada
  • sveže mleko - 400 ml
  • brašno - 1 kašika
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • origano - prstohvat
  • ruzmarin - 1 mali struk
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 50 g
  • topljeni sir - 2 komad, trouglast
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se iseče na šnicle i blago se istuca tučkom za meso. U dubokoj posudi s nelepljivim dnom se zagreva ulje i zaprži se sa obe strane oko 10 minuta, soli se po ukusu.

Nakon toga se izvadi i u istu masnoću se dodaje i maslac, kada se zagreje stavljaju se isečen luk i tikivce na tanke kriške.

Stavljaju se ruzmarin i izgnječen beli luk, pritiska se nožem na dasku.

Dinstaju se pod poklopcem oko 10 minuta, dok ne omekšaju. Šnicle se dodaju u povrće i meša se.

Dodaje se smesa od umućenog sveže mleka, žumanca, brašna, skroba, kurkume, bibera, soli, origana. Meša se dok se ne dobije gladak sos, treba blago da se zgusne.

Tkođe se dodaje i topljeni sir na parčiće da se istopi. Sočne pileće šnicle u sosu od luka i pavlake prilikom serviranja pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: