Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Karfiol u slatko-kiselom sosu

Karfiol u slatko-kiselom sosu

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Karfiol u slatko-kiselom sosu
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Volimo karfiol, ali baš u ovom receptu sjajan ukus je zbog slatko-kiselog sosa"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 - 1, 2 kg, sasvim svež
  • maslinovo ulje - 9 kašike, visokokvalitetno
  • jabukovo sirće - 1/2 šolje
  • šećer - 100 g
  • paradajz pire - 70 g, dvojni koncentrat
  • soja sos - 4 kašike
  • vorčester sos - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • biber - mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo iskidate karfiol na ružice. Skuvajte ga na pari 4-5 minuta i izvadite ga u posudu.

U šerpu stavite kašiku maslinovog ulja, sirće, šećer, paradajz pire, soja sos i vorčester sos.

Promešajte dobro i ostavite da provri. Razmutite brašno u pola šolje hladne vode i dodajte ga dok mešate.

Sklonite sos sa vatre, kada vam se svidi gustina. Kada servirate stavite u tanjir ružice karfiola, blago posolite, pospite biberom i sa dve kašike maslinovog ulja.

Odozgo izdašno prelijte sosom. Po želji ukrasite karfiol u slatko-kiselom sosu sa zelenišem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: