Način pripreme
Čaj pripremate u čajniku ili u šerpici. Izlomite 3 osušena lista trešnje, prelijte ih sa 300 ml vrele vode i sačekajte 15 minuta.
Procedite i podelite tečnost na 2 dela za ujutru i uveče - uzimajte u dva puta dnevno, pre jela.
Ovaj napitak ima efekat detoksikacije i pomaže jačanju imunog sistema.
List trešnje sadrži velike količine vitamina A, C, B, E, K, H, B9, RR. Ima i mnogo minerala: kalcijum, magnezijum, nikal, bor, kalijum, fosfor, kobalt, jod i dr.
Listovi trešnje imaju visoku koncetraciju hranjljivih materija: pektini, kumarin, amigdalin, fotoncidi, kvercetin, folijeva kiselina i eterična ulja.
Čaj od listova trešnje je koristan kod kamena u bubregu, reumatizma, celulita, krvarenja, oboljenja srca i krvnih sudova, fizičkog i psihičkog umora.
Sa vitaminima u svom sastavu, list trešnje poboljšava imunitet, pomaže borbu protiv bolesti i pomaže u poboljšanju funkcija organizma.
Okrepljujući čaj bogat je eteričnim uljima, koja imaju protivupalno dejstvo i usporavaju starenje.
List trešnje je bogat taninima i kvercetinom, koji imaju moćno dejstvo protiv oksidacije i pomažu telu da ostane mlado i zdravo!