Način pripreme
Potopite seme maka u sveže mleko dok pripremite smesu za kolač.
U posudu stavite maslac, dodajte šećer i narendanu koru pomorandže.
Umutite mikserom dok ne dobijete gladak krem.
Dodajte jaja jedno za drugim uz neprestano mućenje mikserom.
U dugu posudu prosejte brašno i dodajte prstohvat soli i prašak za pecivo.
U porcijama dodajte brašno u smesu od maslaca i jaja i mešajte kašikom.
Dodajte mleko sa makovim semenom i korom od pomorandže, zajedno sa sokom od pola pomorandže.
Kalup prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu u kalup i poravnajte je.
Pecite kolač od maka na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
Izvadite ispečeni kolač sa pomorandžom, oslobodite ga kalupa i ohladite ga na rešetci.
U posudu prosejte šećer u prahu, dodajte belance i 2-3 kapi soka od limuna.
Umutite mikserom do glatke smese.
Preelijte glazuru preko ohlađenog kolača.
Pospite semenkama maka i ukrasite komadima kandirane pomorandže.
Kolač od maka sa pomorandžom je izuzetno ukusan!
Probajte ga!
Prijatno!