Način pripreme
Napomena: Šolja koju sam koristila kao mernu jedinicu je zapremine 100 ml (1/2 vinske čaše), a čaša je zapremine 200 ml.
Umutite jaja sa šećerom da se dobije mekan krem, otprilike 8 - 10 min. mikserom ili 5 minuta kuhinjskim robotom.
Istopite maslac ili margarin na vodenoj pari i sipajte u smesu sa jajima, kao i sveže mleko.
Sipajte sadržaj vanilin šećera i praška za pecivo i mutite žicom za mućenje, špatulom ili drvenom kašikom.
Ovo se odnosi i na mešanje brašna - ni u kakvom slučaju nemojte koristiti mikser.
Smesu za kolač sa jabukama sipajte u kalup za pečenje prečnika 20 cm.
Ekonomični kolač ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni sa uključenom ventilacijom dok ne bude gotov (otprilike 30 minuta).
Nakon što se ekonomični kolač sa jabukama ohladi, po želji ga obilno pospite šećerom u prahu.