Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Karamel kolač od jabuka sa piškotama

Karamel kolač od jabuka sa piškotama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k129
Karamel kolač od jabuka sa piškotama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
14/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Karamel kolač od jabuka - bajka u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kondenzovano mleko - 370 ml (1 kantica)
  • piškote savojardi - 200 g
  • jabuke - 2 komada
  • voda - 150 ml
  • vanila - 1 kesica
  • za karamel
  • šećer - 70 g
  • limunov sok - 1 kašičica
  • voda - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja u posudi. Umutite ih metalnom žicom za mućenje 5, 6 minuta. Kondenzovano mleko razredite sa 150 ml vode. Aromatizujte jednom kesicom vanile. Sipajte ga u umućena jaja.

U maloj šerpi istopite šećer za karamel sa 1 kašičicom limunovog soka i 1 supenom kašikom vode. Istopljenim karamelom prelijte zidove duguljastog kalupa za kolače.

Na dno naređajte red oguljenih i iseckanih jabuka. Prekrijte piškotama i ponovo naređajte jabuke.

Završite redom piškota. Sipajte pripremljenu tečnu smesu. Sačekajte da je piškote u potpunosti upiju.

Kalup stavite u veliku posudu sa vodom i ispecite na vodenoj pari, otprilike 50 min. u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.

Gotov kolač od jabuka skroz ohladite pre nego što ga okrenete u odgovarajući tanjir.

Prelijte karamel topingom i stavite u frižider na 2 sata.

Neka vam je slatko! Karamel kolač od jabuka sa piškotama je fantastičan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: