Gurabije sa mašću

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Gurabije sa mašću
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Ne menjajte mast za drugu vrstu masnoće i ne smanjujte količinu. Samo tako ćete imati zagarantovano odličan rezultat!"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada + 1 za mazanje
  • mast - 2 kašike, pune
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - koliko upije, za meko testo
  • vanila - 1 kesica
  • limun - narendana kora jednog limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele, dodajte mast, kiselo mleko sa sodom ugašenom u njemu. Sipajte arome i počnite da dodajete brašno. Zamesite meko testo.

Od njega kidajte parčiće veličine oraha i oblikujte ovalne oblike. Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje i blago ih spljeskajte.

Namažite gurabije sa mašću umućenim jajetom i pospite ih sa malo kristal šećera. Stavite da se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: