Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabije sa mašću, ratlukom i orasima

Gurabije sa mašću, ratlukom i orasima

Gurabije sa mašću, ratlukom i orasima
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Imate li omiljene gurabije sa mašću ili da vam predložimo naše"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • mast - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • med - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • ratluk
  • orasi
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, dodajte mast, prašak za pecivo, med, vanilu i razbijte jaje. Zamesite testo koje se vam se ne lepi za ruke.

Ostavite testo na hladnom oko 30 minuta.

Iskidajte testo u loptice. Stavite u sredinu svake loptice parče ratluka i orah. Oblikujte i poređajte loptice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Ispecite gurabije u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Još tople uvaljajte i obilno pospite gurabije šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: