Način pripreme
U veliku posudu razbijte jaja, tako što odvojite dva od belanaca u drugu malu posudu. Jajima dodajte šećer i umutite dobro.
Dodajte istopljenu (ne vrelu) mast, vanilu, istruganu limunovu koru i kiselo mleko pomešano s dve vrste sode. Promešajte veoma dobro dok ne dobijete homogenu smesu i dodajte prosejano brašno u etapama do mekog i glatkog testa.
Istopite maslac, nakon što se ohladi dodajte odvojena belanca i viljuškom promešajte, dok se dobro ne umešaju.
Od testa formirajte loptice, veličine oraha, raspljeskajte svaku lopticu u pogačicu i dodajte parčence ratluka u sredinu i ponovo formirajte lopticu.
Uvaljajte formirane loptice u smesu od belanaca, a posle u mlevene orahe.
Poređajte loptice u veliku posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje, na rastojanju jedna od druge. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do blage praplanulosti.