Način pripreme
Ugrejte rernu na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom.
Lešnike stavite u pleh - možete ga obložiti papirom za pečenje i pecite oko 10-12 minuta.
Oljuštite lešnike, tako što ih protrljate u kuhinjskoj krpi.
Oljuštene lešnike stavite u blender i blendujte ih dok ne dobijete mrvice, a u jačem blenderu radite dok ne dobijete krem od lešnika.
U lešnike dodajte kakao, vanilu, kokosovo mleko i sirup od javora (možete ga zameniti medom u istoj količini), pa sve blendirajte dok ne dobijete jednoličnu smesu kao krem.
Ako vam se učini da je smesa previše gusta, možete dodati sasvim malo kokosovog mleka, u zavisnosti kakvu gustinu domaće Nutele volite.
Vaša zdrava domaća Nutela je spremna za konzumaciju.
Čuvajte domaću Nutelu u frižideru do nedelju dana, ako vam uopšte ostane toliko vremena :)
Prijatno!