Način pripreme
Zdrav, domaće pripremljen recept za granolu sa toplim mirisima i hrskavim ukusom.
Obećavamo vam da ćete postati zavisni od ovog jednostavnog recepta, koji vam štedi vreme za pripremu jutarnjeg muslija.
Prvo potopimo sve orašaste plodove prethodnu noć. Menjamo vodu nekoliko puta.
Operemo ih, ocedimo i dobro osušimo. Oljuštimo bademe, stavljamo orašaste plodove u blender i krupnije sameljemo.
Sipamol ih u pleh, obložen papirom za pečenje i rasporedimo tanak sloj.
Pečemo na kratko na 100 stepeni, oko 7 minuta.
U odovarajućoj posudi pomešamo semenke i suvo voće, prethodno isečemo suve šljive na sitne kocke. Dodajemo mlevenu čokoladu.
U drugu posudu sipamo tečne sastojke - vanilu, med, javorov sirup, tahini, kokosov maslac i vanilu.
Pomešamol suve i tečne sastojke. Dodajemo tople orašaste plodove iz rerne. Oni su se ugrejali i aktivirali su svoje mirise.
Njihova toplota topi maslac i čokoladu.
Stavljamo sve komponente u rernu na 140 stepeni oko 45 minuta.
Neprestano mešamo granolu da se ispeče ravnomerno.
Kad se ohladi, stavljamo u staklenu teglu.
Ostaje samo da dodamo kiselo mleko i naš doručak je gotov - brzo i ukusno, zasićujuće i zdravo.
BEZ GLUTENA!