Kakao torta sa kremom od indijskog oraha

Kakao torta sa kremom od indijskog oraha

27/04/2020
"Kakao torta sa kremom od indijskog oraha - užitak za čula"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano306
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • brašno od heljde - 100 g (ili drugo po izboru)
  • kiselo mleko - 100 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • kakao - 25 g
  • brašno od rogača - 15 g
  • sirup od urma - 70 g (ili drugi zaslađivač po želji)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za krem
  • sitan sir - 200 g, poslastičarski (ili običan)
  • banane - 1 komad
  • indijski orah - 55 g, sirov
  • tahini od indijskog oraha - 25 g (ili drugi tahini)
  • stevija - ili drugi zaslađivač
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kora:

Pomešajte sve sastojke za kore u posudi i mešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu.

Od nje ispecite 2 kore u plehu sa dnom koje se skida, svaku oko 10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kad budu gotove, ostavite ih da se ohlade.

Priprema krema:

U blenderu sameljite bananu i indijski orah. Sipajte smesu u posudu, dodajte sitan sir, tahini i zaslađivač i dobro promešajte.

Namažite prvu koru kremom, stavite odozgo drugu i ponovo namažite kremom.

Nakon toga ukrasite drugačiju čokoladnu tortu sastojcima po izboru (ja sam koristila banane, indijski orah i čokoladu) i ostavite nepečenu tortu u frižideru nekoliko sati ili jednu noć.

Imate raskošnu kakao tortu sa kremom od indijskog oraha.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar