Torta od oraha sa kremom od bundeve

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8483
3
28/12/2019
"Ako vas neko pita da li želite još jedno parče ove torte odgovor će sigurno biti pozitivan "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije18
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • brašno od spelte - 360 g, integralno
  • orasi - 90 g, mleveni
  • kokosov šećr - 230 g
  • so - 1 prstohvat
  • soda za hleb - 2 kašičice
  • vanila
  • sok od limete - 1 ili 1 limun, možete da narendate i koru
  • mleko od spelte - 410 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • Za krem od bundeve
  • bundeva - 675 g, pire od pečene
  • med - 230 g
  • kokosovo ulje - 2 kašike
  • kakao masa - 50 g ili mnogo crne čokolade
  • kakao - 60 g
  • kokosovo brašno - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kore:

Da biste spremili kore stavite sve sastojke i jednu duboku posudu i promešajte pomoću žice dok ne dobijete homogenu smesu za kolač.

Podelite smesu na pola i ispecite 2 kore. Ja sam koristila okrugli kalup prečnika 22 cm i u manji će takođe da stane.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva.

Ostavite 10 minuta i u kalupu da se ohladi, posle prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Krem od bundeve:

Stavite vruću bundevu u posudu i dodajte sve ostale sastojke. Umuitite viljuškom dok ne dobijete taman čokoladni krem i ostavite da se blago ohladi.

Torta:

Nakon što su se kore potpuno ohladile podelite krem na pola i jedan deo rasporedite preko prve kore. Pažljivo stavite i drugu koru i razmažite drugi deo krema sa bundevom preko nje.

Ukrasite tortu od oraha kako želite.

Moj ukras za ovu vegansku tortu se sastoji iz raznih bombona, kantučinija i amareta, kupljenih u prodavnici plus domaćih bombona od bundeve, jedne pokrivene čokoladom druge ne.

Isto tako možete da prekrijete vašu tortu od oraha kremom od bundeva, kokosovim brašnom, pahuljicama od spelte i ruzmarinom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar