Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini sa visokim sadržajem proteina i niskim sadržajem ugljenih hidrata

Slani mafini sa visokim sadržajem proteina i niskim sadržajem ugljenih hidrata

JoanaJoana
Kuvar
29368581
Slani mafini sa visokim sadržajem proteina i niskim sadržajem ugljenih hidrata
Fotografije: Joana
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Slani mafini, koji se mogu jesti i tokom dijete - šta može biti bolje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • belance - 2 komada
  • sitni sir - 100 g
  • ceđeno kiselo mleko - 100 g
  • laneno brašno - 25 g
  • suncokretovo brašno - 15 g (može se zameniti lanenim ili drugim po izboru)
  • kačkavalj - 30 g
  • sir - 20 g
  • kvasac - 10 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • semenke - za posipanje
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i belance u posudi kako bi počeli pripremu proteinskih mafina.

Narendajte kačkavalj, izmrvite sir i zajedno sa ostalim namirnicama, bez semenki i vode, dodajte u jaja.

Dobro promešajte.

Ako je smesa previše gusta, dodajte malo vode, dok ne bude malo ređa.

Gotovu smesu sipajte u kalupe za mafine, pospite semenkama i pecite slane mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju blago braonkastu boju.

Jedite ove slane mafine sa visokim sadržajem proteina i niskim sadržajem ugljenih hidrata sa zadovoljstvom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: