Način pripreme
Da bismo brže i zdravijte pripremili, kuvamo krompir na pari, prethodno ga oljuštimo, operemo i isečemo na kockice srednje veličine.
U šerpu stavljamo korpu za kuvanje na pari i sipamo vodu do nivoa korpe. Sipamo isečeni krompir, poklopimo i ostavljamo da se kuva dok ne omekša, jednom pažljivo promešamo da se ne raskuva krompir odozdo, dok je gornji još živ.
Operemo sveže ubrano povrće iz bašte - koprivu, sremuš, mladi luk - zelena pera.
U posebnoj metalnoj posudi poparimo listove koprive sa vrelom vodom.
Sitno iseckamo - mekanu i oceđenu koprivu, kao i sveže listove sremuša i mladog luka.
Prebacujemo kuvani krompir u duboku posudu, promešamo sa prolećnim zelenišem i začinimo himalajskom soli, mlevenim biberom, belim balsamiko sirćetom i nerafinisanim suncokretovim uljem.
Pažljivo promešamo da se krompir ne izgnječi i izdrobi, pošto kuvani krompir na pari je malo mekši.
Serviramo ukusnu krompir salatu na tanjiru na nekoliko svežih listova kovrdžave salate i sremuša.
Veoma ukusna prolećna krompir salata sa koprivom i sremušem - zdrava i zasiti!
Veoma ukusno!