Način pripreme
Zelenilo dobro operite i ostavite da se dobro ocedi. Nakon toga se zelena salata, sremuš, mladi luk, mladi beli luk i začini iseku na sitne komade.
Stave se u odgovarajuću posudu, posole i lagano utrljaju - puštaju sok i salata postaje ukusnija.
Dodajte oprane i iseckane na kockice krastavce i masline.
Začinite salatu maslinovim uljem, sirćetom i po potrebi sa još soli i dobro promešajte.
Može se konzumirati ili kao meze uz ohlađenu čašicu rakije ili kao prilog glavnom jelu.
Prijatno!
Napomena: Ako se salata ne konzumira odmah, zelenilo nije preporučljivo trljati sa solju.
Samo isecite sve sastojke, pomešajte i prelijte maslinovim uljem i sirćetom i čuvajte u frižideru.
Kada dođe vreme za serviranje salate, posolite i lagano promešajte.
Takođe saznajte o koristima od sremuša, za šta sremuš pomaže i kako uzgajati sremuš.