Način pripreme
Sa šest kašika tople vode natopimo 2 kašike čie i ostavljamo da nabubri. U posudi promešamo jaja i smeđi šećer.
Aktiviramo sodu u kiselom mleku i kada počne da se podiže - dodajemo u posudu.
Dodajemo vanilu za aromu i mešamo sa šarlanom, nabubrelom čiom, komopljinim brašnom, suncokretovim semenkama, brusnicama i cimetom.
Postepeno sipamo i kukuruzno brašno i griz, na kraju integralno brašno - dok se ne dobije gusta homogena smesa.
Okrugle kalupe za mafine namažemo šarlanom i posipamo sa svih strana kukuruznim grizom.
U svaki od 12 kalupa sipamo jednaku količinu smese. Stavljamo ih u rernu na 180 stepeno i pečemo mafine dok čačkalica ne bude suva - oko 25 minuta.
Ukusni i zdravi mafini sa čiom i brusnicama - pogodni za dečiji rođendan i druge specijalne prilike!