Veganska mlečna salata

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
09/05/2020
"Svi vegani mogu da se osmehnu, jer im serviramo sjajnu mlečnu salatu - sa i bez povoda "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • semenke suncokreta - 1/2 tegle, sirove
  • kiseli krastavčići - 3 komada (ili 1 svež)
  • himalajska so - 1/2 kašičice, po ukusu, fina
  • šarlan - 1/2 kašičice (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • balsamiko sirće - 1 - 2 kašičice, belo (ili sok od limuna)
  • orasi - za posipanje (po želji)
  • voda - oko 1 - 2 šolje
* merne jedinice
Mlečne Salate

Način pripreme

Natopimo sirove semenke suncokreta u tegli, puneći ih do gore vodom. Ostavljamo tako minimum 1-2 sata (što više vremena, to bolje).

Nakon toga procedimo semenke od vode i sipamo ih u posudu moćnog blendera (nutrli bulet) i sa malo vode. Sameljemo fino (ako je potrebno tokom procesa možemo da dodamo još malo vode).

U posudi pomešamo fino samleven suncokret sa kiselim krastavčićima (možemo da koristimo svež krastavac u letnjoj sezoni, a tokom zime je sjajno s kiselim krastavčićima) koje smo isekli na sitno u naš namaz.

Začinjavamao himalajskom solju, šarlanom i balsamiko sirćetom - belim začinom za salatu (možemo da ga zamenimo sveže ceđenim sokom od limuna) i promešamo uksunu mlečnu salatu.

Serviramo svežu i po želji posutu nalomljenim orasima.

Interesantna veganska mlečna salata sa dugačijim i bogatim ukusom za čula!

Sjajnog ukusa!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar