Način pripreme
Natopimo sirove semenke suncokreta u tegli, puneći ih do gore vodom. Ostavljamo tako minimum 1-2 sata (što više vremena, to bolje).
Nakon toga procedimo semenke od vode i sipamo ih u posudu moćnog blendera (nutrli bulet) i sa malo vode. Sameljemo fino (ako je potrebno tokom procesa možemo da dodamo još malo vode).
U posudi pomešamo fino samleven suncokret sa kiselim krastavčićima (možemo da koristimo svež krastavac u letnjoj sezoni, a tokom zime je sjajno s kiselim krastavčićima) koje smo isekli na sitno u naš namaz.
Začinjavamao himalajskom solju, šarlanom i balsamiko sirćetom - belim začinom za salatu (možemo da ga zamenimo sveže ceđenim sokom od limuna) i promešamo uksunu mlečnu salatu.
Serviramo svežu i po želji posutu nalomljenim orasima.
Interesantna veganska mlečna salata sa dugačijim i bogatim ukusom za čula!
Sjajnog ukusa!