Način pripreme
U posudu stavite ovsene pahuljice sa malim prstohvatom soli i zagrejte sa melkom. Ostavite da upiju i omeknu.
Sameljite u blenderu zajedno sa jednom bananom i kašičicom ulja dok se ne dobije glatka kašica.
Ako je mnogo gusta dospite još biljnog mleka.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenoj vatri i podmažite ga uljem.
Sipajte po jednu malu kutlaču smese i rasporedite kašikom dajući oblik palačinke. Ne treba da bude mnogo tanka, niti preterano debela.
Stavite odozgo tanke kriške druge banane.
Smesa je delikatna zbg toga se prave male palačinke koje su jednostavne za okretanje.
Kada počnu da izlaze balončići i odozgo palačinka vidljivo počne da se stvrdnjava, okreće se brzim pokretom i zapeče se i sa druge strane.
Tako se radi i sa ostalim testom, s tim da je moguće da će morati da se dospe još mleka ili vode, s obzirom na to da što duže testo za veganske palačinke stoji, to se više zgušnjava.
Ja ne dodajemo šećer u ove proteinske palačinke, slatkoća banana je dovoljna.
Zdrave i ukusne veganske palačinke sa bananom i ovsenim pahuljicama sa malo sastojaka koje su jedan odličan doručak!
Komentari