Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kare sa sosom od pečuraka

Svinjski kare sa sosom od pečuraka

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Svinjski kare sa sosom od pečuraka
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
11/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Neodoljiva kombinacija kojoj niko ne bi mogao odoleti - svinjsko meso sa sosom od pečuraka"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 4 komada
  • pečurke - 150 - 200 g po izboru
  • brašno - 2 supene kašike
  • belo vino - 50 ml (po želji)
  • biber
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju ugrejte maslinovo ulje i pržite svinjski kare ceo, sa obe strane po 3-4 minuta po strani. Izvadite meso i začinite prstohvatom bibera i soli.

Procedite masnoću u kojoj ste pržili i sipajte u čist tiganj. Pržite kratko brašno.

Razredite sa jednom čašom topl evode i ostavite da se krčka dok se sos ne zgusne i dok ne dobijete konsistenciju boze.

Sipajte belo vino (po želji) i vratite svinjski kare u sos. U malu šerpu stavite pečurke sa kockicom maslaca i dinstajte 5-6 minuta.

Dodajte ih u sos sa svinjskim kareom. Servirajte šnicle sa krompir pireom.

Neka vam je slatko! Svinjski kare sa sosom od pečuraka je gotov.

Napomena:Svinjski kare možete peći na grilu i začiniti nakon pečenja solju, maslinovim uljem i biberom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: