Način pripreme
U tiganju ugrejte maslinovo ulje i pržite svinjski kare ceo, sa obe strane po 3-4 minuta po strani. Izvadite meso i začinite prstohvatom bibera i soli.
Procedite masnoću u kojoj ste pržili i sipajte u čist tiganj. Pržite kratko brašno.
Razredite sa jednom čašom topl evode i ostavite da se krčka dok se sos ne zgusne i dok ne dobijete konsistenciju boze.
Sipajte belo vino (po želji) i vratite svinjski kare u sos. U malu šerpu stavite pečurke sa kockicom maslaca i dinstajte 5-6 minuta.
Dodajte ih u sos sa svinjskim kareom. Servirajte šnicle sa krompir pireom.
Neka vam je slatko! Svinjski kare sa sosom od pečuraka je gotov.
Napomena:Svinjski kare možete peći na grilu i začiniti nakon pečenja solju, maslinovim uljem i biberom!