Marinirani patlidžan za brzu konzmaciju

15/05/2020
"Ovo je patlidžan za brzu konzmaciju - prosto zato što je toliko ukusan, da ne možeš da ga ostaviš u tanjiru duže vreme "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 2 supene kašike
  • peršun - vezica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šećer - prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i isecite ga na kolutove.

Posolite i ostavite da se iscedi gorki sok.

Zagrejte tiganj s uljem i prepržite patlidžan koliko je potrebno da bude mekan.

Prženi patlidžan izvadite na ubrus, da bi se upio višak masti.

Pomešajte ulje, sirće, so i beli luk (prethodno presovan bez prese za beli luk). Dobro promešajte.

Stavite red patlidžana, peršun i maslac iz marinade i ponovo patlidžan - dok se sastojci ne potroše.

Zatvorite marinirani patlidžan i ostavite u frižideru na sat vremena.

Izvadite i servirajte vaš marinirani patlidžan za brzu konzumaciju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar