Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zimnica»Marinirani patlidžan bez sterilizacije

Marinirani patlidžan bez sterilizacije

Marinirani patlidžan bez sterilizacije
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ako niste pravili turšiju ove godine, bar spremite ovaj marinirani patldižan. Mnogo će vam se svideti"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • ljute paprike - 4 komada
  • biber - 5 komada, u zrnu
  • beli luk - 3 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • so - 1, 5 kašika
  • šećer - 100 g
  • sirće - 125 ml
  • ulje - 125 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan i šargarepu. Isecite na male parčiće zajedno sa celerom. Stavite ih u odvojene posude.

Ljute paprike isecite na kolutove. Beli luk oljuštite i ostavite ceo.

U šerpu stavite na ringlu sirće, ulje, šećer i so da provri. Smanjite ringlu i ubacite patlidžan.

Poparite nekoliko minuta i izvadite rešetkastom kašikom.

Stavite sve u jednu posudu i sipajte marinadu iz šerpe.

Stavite lovorov list i zrna bibera u mariniran patlidžan.

Zatvorite mariniran patlidžan bez sterilizacije poklopcem i ostavite u frižideru tokom jednog dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: