Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni marinirani patlidžan

Punjeni marinirani patlidžan

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Punjeni marinirani patlidžan
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
2
"Marinirani patlidžan sa čudesnim nadevom, koji će vas naterati da pitate za još"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, veliki
  • so - 2 krupnija prstohvata
  • marinada
  • sirće - 40 g
  • maslinovo ulje - 30 g
  • beli luk - 10 g (2 čena) izrendan
  • peršun - 1 supena kašika, iseckan
  • biber - 1 prstohvat, sveže samleven
  • so - 1 prstohvat
  • nadev
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • sir - 160 g, mekan, ne mnogo slan
  • kačakvalj - 30 - 40 g + za posiapnje
  • peršun - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo pripremili patlidžan, biće vam potrebno da napravite šupljine u mesnatom delu. Uzmite oklagiju i na radnoj površini pritisnite svako povrće sa njom, pokretima koji imitiraju razlvačenje. Važno je da patlidžan bude ceo, sa drškama.

Kad omekšai stoji spljeskan, to znači da se unutrašnjost dobro izgnječica i slegla.

Isecite po dužini koru sa jedne strane, ostavite oko 2 cm od ivica. Kroz taj procep dobro posolite iznutra i ostavite 30 minuta.

Odvojtie gorak sok i lepo operite pritiskajući, da se ocedi od vode meso patlidžana.

Pripremite marinadu, pomešajte navedene sastojke i obilno namažite unutrašnjost. Preostlaim prelijte povrće i ostavite da stoji 2-3 sata.

Za nadev umutite jaje i belanca. Izrenajte i kačkavalj, izmrvite sir i pomešajte sa iseckanim peršunom.

Napunite unutrašnjost mariniranih patlidžana pripremljenim nadevom i stavite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni malo više od sat vremena. Dobro je da pokrijete folijom pripremljeni punjeni patlidžan da ne zagori nadev odozgo.

Kad budu gotovi, obilno pospite sa još kačkavalja i pecite dok ne dobije zlatnu boju svi punjeni marinirani patlidžani.

Punjeno povrće servirajte uz odgovarajuće piće. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: