Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Marinirani patlidžan u teglama

Marinirani patlidžan u teglama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Marinirani patlidžan u teglama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
7
"Druge ostavljamo da stavljaju u tegle paprike, turšiju i paradajz. Naše tegle su specijalno sačuvane za ovaj marinirani patlidžan!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 6 kg
  • beli luk - 2 glavice
  • lovorov list - 3 komada
  • ulje - 300 ml
  • sirće - 750 ml /6%/
  • voda - 1.5 l
  • biber - 1 supena kašika, u zrnu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan i isecite na krugove, debljine 1 cm. Posolite ih i ostavit enekoliko sati. Ocedite vodu i operite ih.

Poređajte u odgovarajuću šerpu i prelijte smesom od vode i sirćeta, Kuvajte dok ne omekšaju.

Izvadite ih i stavite da se cede 10-12 sati. Poređajte ih u tegle i između njih stavljate zrna bibera, čenove belog luka i parčiće lovorovog lista.

Kroz 2-3 reda prelivajte sa 1 supenoma kašikom ulja. Kad napiunite tegel sipajte 1 supenu kašiku ulja.

Zatvorite celofanom ili poklopcem i čuvajte na prohladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: