Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Klasična svinjska rebra u rerni sa vinom

Klasična svinjska rebra u rerni sa vinom

Klasična svinjska rebra u rerni sa vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Pozdravljamo klasiku zajedno sa svinjskim rebrima u rerni sa vinom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 2 kg
  • so - 2 ravne kašike
  • biber - 1 kašičica, ravna
  • aleva paprika - 3 kašike, ravne
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebra se iseku na porcije.

Začini i ulje se pomešaju. Dobijena smesa se utrlja u rebra.

Rebra se ostavljaju minimum 2 sata da odstoje sa začinima.

U namazanu posudu za pečenje uljem ili svinjskom mašću poređaju se marinirana rebaraca.

Dolivate 200 ml crvenog vina. Pokrivate folijom i pečete 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Sklanjate foliju i dopečete prema vašem ukusu od 15 do 30 minuta.

Servirajte klasična svinjska rebra u rerni sa vinom sa garnirungom po vašoj želji.

Nek vam je ukusno.

Nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: