Domaći sladoled od kokosa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
16/05/2020
"Domaći sladoled od kokosa - šarm u posudici "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca117
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kokosovo mleko - 400 ml
  • pavlaka - 1 šolja, poslastičarska
  • kondenzovano mleko - 1 šolja
  • esencija kokosa - 1 kašičica
  • rum - 1 kašičica
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kokosovo mleko, esenciju, rum i kondenzovano mleko. Ostavite u frižideru.

Umutite pavlaku dok se ne dobiju vazdušasti vrhovi. Pomešajte je sa kokosovim mlekom koje ste ostavili u frižideru - pažljivo sa silikonskom šapatulom.

Kokosovo brašno možete da stavite u smesu ili jednostavno da pospete odozgo pri serviranju. Pitanje ukusa.

Prebacitemlečni sladoled u plastičnu kutiju sa poklopcem i ostavite u zamrzivaču tokom jedne noći da se stegne.

Izvadite i servirajte domaći sladoled od kokosa sa topingom od maline, jagode ili šumskog voća.

Sve kombinacije su sjajne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar