Način pripreme
Priprema testa: Mlako mleko usuti u dublju posudu, dodati šećer, suvi kvasac, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Brašno usuti u odgovarajuću posudу, posoliti i izmešati. U posudu sa mlekom dodati jogurt, ulje, sirće i izmešati, pa sipati u posudu sa brašnom i zamesiti testo.
Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.Zatim, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Testo razviti oklagijom u oblok pravougaonika i preko testa narendati zamrznuti margarin (staviti u zamrzivač da se zamrzne pre upotrebe). Preklopiti levu stranu, zatim desnu, a zatim gornju, pa donju stranu testa i oklagijom razviti u oblik pravougaonika.
Gornju stranu testa zaseći oštrim nožem, a na donju stranu rasporediti skuvane i ohlađene viršle. Urolati od dela na kome su viršle ka zasečenom delu. Iseći na komade željene dužine (rolnice).
Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.Tada uključiti rernu i zagrejati je na 250 stepeni. Jaje razmutiti viljuškom i premazati rolnice. Posuti ih susamom i peći na 180 stepeni 30 minuta.
Gotove ukusne domaće rol-viršle izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Možete ih pripremiti za doručak ili večeru.
Prijatno!