Način pripreme
Odvijite belance od žumance jednog jajeta. Umutite preosala dva sa belancem trećeg, a žumance ostavite za premazivanje. Dodajte so, šećer i kiselo mleko i dobro umutite.
Rastvorite kvasac u 1/2 šolje mnlake vode i dodajte ga u smesu od jaja, nakon toga i sveže mleko. Postepeno počnite da mešajte smesu od jaja sa brašnom i zamesite meko testo.
Od njega odvojite ne mnogo velike lopte. Svaku razvucite u elipsast, duguljast oblik. U sredinu svkakog savite 1 viršlu, dobro je pritisnite unutra da potone i da se pokrijte testom.
Gotove rol-viršle stavite u namazan pleh, premažite ih žumancem i pospite čubrom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumene, pre nego što budu gotove, preko njih poređajte trakice kačkavalja i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.