Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Raskošne domaće rol-viršle

Raskošne domaće rol-viršle

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Raskošne domaće rol-viršle
Fotografije: Simona
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Voljeni recept većine, koji vole da započnu dan solidnim doručkom!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • so - 1 supena kašika
  • čubar - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • viršle - 10 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1 kockica (40g)
  • kačkavalj - 200 g, isečen na trakice
* merne jedinice

Način pripreme

Odvijite belance od žumance jednog jajeta. Umutite preosala dva sa belancem trećeg, a žumance ostavite za premazivanje. Dodajte so, šećer i kiselo mleko i dobro umutite.

Rastvorite kvasac u 1/2 šolje mnlake vode i dodajte ga u smesu od jaja, nakon toga i sveže mleko. Postepeno počnite da mešajte smesu od jaja sa brašnom i zamesite meko testo.

Od njega odvojite ne mnogo velike lopte. Svaku razvucite u elipsast, duguljast oblik. U sredinu svkakog savite 1 viršlu, dobro je pritisnite unutra da potone i da se pokrijte testom.

Gotove rol-viršle stavite u namazan pleh, premažite ih žumancem i pospite čubrom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumene, pre nego što budu gotove, preko njih poređajte trakice kačkavalja i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: