Način pripreme
Veoma lak recept za čokoladni krem kojem nije potrebna termička obrada.
Počinjemo tako što na pari rastopimo čokoladnu kuvertiru, zajedno sa kravljim maslacem. Ako nemate, možete koristiti prirodnu čokoladu sa visokim sadržajem kakaа.
Ako više volite, čak i mlečnu čokoladu staviti umesto kuverire. U tom slučaju nemojte stavljati dovoljno šećera zato što će biti previše slatko.
Nakon što se smesa rastopi ostavite je sa strane da se ohladi.
Bilo bi dobro da mešate s vremena na vreme.
U mikseru umutite krem sir sa šećerom. Lagano i pažljivo dodajte ohlađenu čokoladu.
U drugoj posudi umutite pavlaku na penu. Čim pena postane dovoljno gusta, isključtite mikser. U tu smesu dodajte čokoladnu smesu, ali pažljivo mešajte samo silikonskom spatulom ili drvenom kašikom.
Nemojte mešati energično ili mikserom da mekana smesa ne bi pala.
Rasporedite čokoladni krem bez kuvanja u odgovarjauće desertne posude i stavite u frižider da se ohladi pre serviranja.