Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa lukom u rerni

Svinjska rebra sa lukom u rerni

Svinjska rebra sa lukom u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Jelo za celu porodicu - svinjska rebra sa lukom u rerni"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 300 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list
  • kupus - 1 komad, svež
  • beli luk - 1 čena
  • teleći bujon - 1 šolja
  • paradajz pire - 2 kašike
  • piment - 2 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus na sitno i izgnječite ga dobro sa solju.

U ekspres lonac stavite 3 kašike ulja i zapržite svinjska rebra dok ne postanu zlatasta.

Red je na luk, isečen na sitno. Dodajte narendanu šargarepu.

Nakon nekoliko minuta stavite i kupus. Zapržite oko 10 minuta.

Stavite začine, beli luk (gnječeni) i paradajz pire.

Dodajte bujon i ako vam se čini mala količina, dolijte malo vode.

Kod mene je bilo apsolutno dovoljno.

Zatvorite poklopac lonca i kuvajte 15 minuta.

Sačekajte da izađe para i otvorite poklopac.

Prebacite u posudu za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minnuta.

Izvadite pečena rebarca.

Servirajte svinjska rebra sa lukom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: