Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa prazilukom i kiselim kupusom u rerni

Svinjska rebra sa prazilukom i kiselim kupusom u rerni

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Svinjska rebra sa prazilukom i kiselim kupusom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
24/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Da li ste sada razumeli zašto smo stavili dve dodatne glavice kupusa u kacu - zato što ne možemo da prestanemo da jedemo svinjska rebra sa prazilukom i kiselim kupusom u rerni"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 600 g
  • ulje - 2 kašike
  • mast - 1 - 2 kašike
  • kiseli kupus - 1 srednja glavica
  • lovorov list - 2 komada
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • raziluk - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra se iseku na parčiće. Zagrevaju se u šerpi ulje i mast, pržimo rebra dok ne porumene i vadimo u tanjir.

U istoj masnoći se dinsta isečen praziluk, dodaje se isečen kiseli kupus. Nakon 2-3 minuta sipamo alevu papriku i nalivamo vodu, malo ispod kupusa.

Dodaju se začini, meša se i prebacujemo u posudu za pečenje. Odozgo se ređaju rebra, lovorov list, biber i prstohvat-dva kumina.

Pečemo pod folijom u zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok jelo ne bude gotovo. Na kraju se sklanja folija, da se kupus zapeče. Serviramo vruće. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: