Način pripreme
U posudu stavite brašno, kakao, šećer, ulje i med, ako ćete koristiti kakao masu /možete zameniti kakao masu sa 1 supenom kašikom agave sa crnom čokoladom/ i promešajte.
Dodajte rendanu tikvicu i promešajte.
Smesa će vam se činiti suva, ali nakon što tikvica pusti vodu, smesa će biti veoma sočna i prijatna.
Dok smesa kvasi tikvice, uključite rernu da se ugreva na 170 stepeni.
Pre nego što stavite korisni brauni da se peče dodajte mrvljeni kakao masu ili mrvljenu crnu čokoladu i promešajte poslednji put.
Sipajte smesu u pleh sa papirom za pečenje i pecite brauni sa tikvicama u ugrejanoj rerni na oko 35-40 minuta ili proverite čačaklicom za zube, trebda izađe suva sa nekoliko mrvica po njoj.
Ostavite dijetetski čokoladni brauni na rešetku da se ohladi i možete da počnete.
Recept za brauni je pripremljen, neka vam je slatko!